Raw concrete extension to National Museum Zurich by Christ & Gantenbein

Christ & Gantenbein has unveiled its new wing for the National Museum Zurich – an angular concrete edifice conceived by the Swiss architects as a robust and spacious “museum factory” (+ slideshow).

 

Set to open to the public in July, the new wing provides exhibition galleries, an auditorium and a library for the 118-year-old museum, which houses the largest collection of cultural and historical objects in Switzerland.

The raw concrete was chosen by Christ & Gantenbein to stand in stark contrast to the historical stone structure, planned by architect Gustav Gull in the late 19th century.

But the volume is intended to complement the shape and massing of the old building. It adjoins it in two places, enclosing a courtyard in between, and mimics the forms of the original roofscape.

Comments

comments

utopiangreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *